OLEJE NA PEČENÍ, VAŘENÍ, GRILOVÁNÍ
Vyberte si svůj olej „číslo jedna“. Právě zde naleznete klasické kuchyňské oleje, které by neměly chybět v žádné spíži. Díky šetrné rafinaci snesou vyšší tepelnou zátěž, proto s nimi můžete bez starosti péct a vařit, aniž byste riskovali vznik nežádoucích látek. Určitá ostražitost je ale na místě vždy – nenechte olej na pánvi rozehřívat příliš dlouho. A pokud se chystáte na dlouhé smažení nebo fritování, doporučujeme použít pro tyto účely speciálně vyvinutý fritovací olej Fritovací Premium, u kterého přepálení nehrozí ani při vyšších teplotách.
![Frtiovaci Premium 3L small](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.fabioshop.cz/user/shop/detail/660_frtiovaci-premium-3l-small.jpg?662122d7
)
Olej speciálně přizpůsobený pro smažení a fritování, ale i grilování. Má vyšší tepelnou stabilitu než běžné oleje na vaření, díky čemuž se nemusíte tolik obávat přepálení oleje....
![Olivie extraVirgin](https://cdn.myshoptet.com/usr/www.fabioshop.cz/user/shop/detail/1191_olivie-extravirgin.jpg?66a0919a
)
Typická chuť olivového oleje nejlépe vynikne ve studené kuchyni. Připravte s ním zálivku na salát, tradiční pesto nebo si vychutnejte jeho chuť na světlé bagetě. PROBÍHAJÍCÍ...
Stále se nemůžete rozhodnout mezi řepkovým a slunečnicovým olejem?
Oba tyto oleje jsou v české kuchyni tradičně zakotveny a oba mají příznivé složení mastných kyselin. Přesto má v některých ohledech navrch olej řepkový. Především díky vysokému obsahu omega-3 nenasycených mastných kyselin zásadních pro správné fungování našeho těla. Používání řepkového oleje na denní bázi pomůže pokrýt jejich doporučenou dávku, což je obrovské plus, protože se v mnoha potravinách dostupných v našich končinách nevyskytuje. Druhou výhodou je všestrannost, protože zatímco slunečnicový olej je vhodný jen na lehké vaření a restování, řepkový olej „zvládne“ i lehké smažení.