OŘECHY, SEMÍNKA, SUCHÉ PLODY
Začali jste se při vybírání olejů těšit, až si uvaříte nějaké dobré domácí jídlo? Možná vám k tomu přijdou vhod některé z našich ořechů, semínek nebo sušených plodů. I kdybyste je měli jen tak pojídat při vaření. Kromě tradičního využití poskytnou také spoustu inspirace při hledání nových chutí a kombinací – čas od času si můžete uvařit quinou nebo začít servírovaná jídla zdobit černým sezamem. Zkusili jste někdy připravit maso na sušených švestkách? Mohli bychom stále pokračovat, ale raději se podívejte níže a nechte, ať ve vás nápady podnítí naše nabídka.
Ostropestřec Mariánský přispívá k normální funkci jater a žlučníku, dále pomáhá při trávení a pročištění těla Složení: 100% ostropestřec mariánský ...
Tento tradiční způsob konzervace potravin zachovává svou výbornou výživovou hodnotu. Rajčata dozrávají na sluníčku v Turecku, suší se šetrně, a díky tomu mají osobitou chuť...
Chuťově vyladěnou směs semínek můžete přidat do jogurtu, salátu či smoothies. Hodí se do těsta při slaném i sladkém pečení, krásně ozdobí například domácí chleba.
Jak oživit jídelníček používáním semínek a ořechů?
Semínka a ořechy mají výraznou chuť, která skvěle oživí připravovaná jídla. Tím, že se je naučíte používat při běžném vaření, navíc uděláte i něco pro své zdraví.
Zkuste třeba:
- Připravit salát se zeleninou a vařenou quinoou
- Přidat do těstovin opražená dýňová či slunečnicová semínka
- Objevit kouzlo černého seznamu, který na jídle krásně vypadá a výborně chutná
- Nachystat si večer chia pudink na ranní snídani
- Zařadit do jídelníčku len, který je významným zdrojem omega-3 nenasycené mastné kyseliny, ve stravě středoevropanů nedostatkové - pomletý ho můžete přidat do koláčů, lívanců, slaných krekrů, ale i omáček
- Přihodit do ranní kaše či jogurtu pár ořechů a sušeného ovoce
- Užít si typicky českou chuť a připravit si čas od času šišky s mákem nebo makovec