OŘECHY
Nákupem v této kategorii uspokojíte své chutě, aniž byste škodili svému zdraví – ba naopak. U ořechů se totiž přírodě podařilo skloubit něco, co se ve světě potravin často nevidí – výbornou chuť a prospěšnost zdraví. Jsou výživné, obsahují mnoho zdraví prospěšných látek a mají také široké využití v kuchyni, protože se hodí do slané i sladké kuchyně.
Solené mandle s uzenou příchutí jsou pro mnohé příjemným překvapením. Dejte si je k filmu nebo je nabídněte při posezení s přáteli.
Recept na mandle pražené na pánvi
Tato pochoutka je hotová za 5 minut a při mlsání vás ani nenapadne, že je dokonce i zdravá
PRAŽENÉ MANDLE NA SLANO
1) Na rozpálenou pánev nasypte hrst mandlí (mohou být loupané i neloupané, skvěle chutnají také plátky), zvolte takové množství, aby se mandle nepřekrývaly
2) Lehce zastříkněte olejem ve spreji nebo omastěte klasickým olejem - nemusí ho ale být mnoho, mandle lze pražit v podstatě i na sucho
3) Za stálého míchání pražte 3 - 5 minut, pečlivě je sledujte a vyndejte je, jen co začnou zlátnout. Neměly by začít vonět a mít nahnědlá opečená místa
4) Po vyndání mandle osolte, přidat můžete také různé koření, třeba kari nebo oregano
PRAŽENÉ MANDLE NA SLADKO
Mandle si můžete připravit i na sladko, stačí je místo soli zasypat cukrem a případně okořenit skořicí, perníkovým kořením nebo použijte vanilkový cukr