Obchodní manažer Dušan Prášil: I po 7 letech je každý den jiný. Umění obchodovat je především práce na sobě

Obchodní tým firmy je dlouhodobě stabilní, což svědčí jak o kvalitě jeho vedení, tak samotných členů. Využili jsme přítomnosti našich obchoďáků v Jičíně během jejich pravidelné porady týmu a vyzpovídali sympaťáka Dušana Prášila, jednoho z obchodních manažerů.

dusan1_small

Kolik let jste ve firmě? Jakými pozicemi jste prošel?

Ve firmě jsem sedmým rokem. Nastupoval jsem rovnou na pozici obchodního manažera.

Jaká je vaše pracovní náplň?

Mou pracovní náplní je v první řadě obchodování se zákazníky a s tím spojená administrativa. Do mého teritoria patří jižní a západní Čechy a Praha.

Jak vypadá Váš normální pracovní den?

Můj pracovní den se skládá ze schůzek se zákazníky, na kterých probíráme aktuální ceny našeho širokého sortimentu, novinky, konzultujeme zkoušení vzorků nových výrobků. Dále zpracovávám objednávky, řeším maily a telefonáty.

Možná bychom mohli zmínit i některé konkrétní zákazníky. Kdo je váš typický zákazník?

Můj nejčastější zákazník je pekárna, ať už velká průmyslová nebo malá rodinná. Mám mezi zákazníky například pekárnu, která dokáže měsíčně zpracovat 60 tun řepkového oleje a jiná zase 10 tun droždí a 10 tun dýňových semínek. Dále gastro velkoobchody, výrobci kosmetiky, včelaři, ale i výrobci krmiv – za zmínku možná stojí výrobce psích krmiv Brit – měsíčně dokáží zpracovat i 20 tun kokosového oleje.

Co nejvíce z Fabio výrobků prodáváte?

Řepkový olej, ať už v různých baleních nebo volně ložený v cisternách.

Obchodní zástupce většinou považuje za největší „oříšek“ námitky zákazníků a vůbec celý proces kontaktování nových zákazníků. Máte nějaký tip i pro ostatní „obchoďáky“, jak těmto náročným situacím čelit?

Vždy se s každým snažím jednat s úsměvem a v přátelském duchu.

Co se vám vybaví, když se řekne Fabio Produkt?

Rozhodně oleje 😊

Co se vám nejvíc na vaší práci nebo ve firmě líbí?

Různorodost pracovního dne, nikdy není nuda a každý den je jiný.

Jaký Fabio Produkt máte nejradši? Co z něj připravujete?

V létě hodně používáme oleje ve spreji na grilování a saláty, nejčastěji se u nás v kuchyni ale používá Manka – od pečení přes palačinky až po smažení řízků.

A něco málo ze soukromí. Co děláte rád ve volném čase?

Věnuji se rodině a svému skoro čtyřletému synovi, rekreačně hraji florbal a rádi vyrážíme na výlety na kolech.

dusan2_small

Děkujeme za rozhovor a přejeme hodně úspěšně uzavřených kontraktů.