Mouka ŠPALDOVÁ hladká 1 kg
Kód: 00770Detailní popis produktu
Špalda se jako kulturní plodina pěstuje již tisíce let, ovšem kvůli masovému rozšíření šlechtěné pšenice z českého jídelníčku téměř vymizela. Nyní zažívá návrat na gastronomickou scénu.
Špaldová mouka je vhodná na přípravu slaných i sladkých pokrmů a pečiva. Oblíbené jsou špaldové housky, croissanty, koláče, vafle, koblihy, palačinky, lívance, dorty, muffiny, cukroví a další jídla, kterým dává typickou jemnou oříškovou chuť a vůni. Špaldovou mouku lze používat stejným způsobem jako běžnou hladkou pšeničnou mouku, se kterou se dá v jakémkoliv poměru kombinovat nebo ji zcela nahradit.
Špaldovou hladkou mouku meleme unikátní mlecí technologií, která výrazně méně poškozuje škrobové zrno. Díky tomu získává Pernerka vynikající pečící vlastnosti
Skladování: skladujte v temnu a suchu.
Složení
Špaldová mouka | 100 % |
Alergeny
obiloviny obsahující lepek |
Mouky z českého ráje jsou výsledkem několika generací zkušeností, kvalitních surovin, špičkové technologie a lásky k řemeslu.
Mlýn ve Svijanech byl založen roku 1420 a ve své historii patřil do majetku významných šlechtických rodů.
Dnes na celý chod mlýna dohlíží již třetí generace mlynářů z rodiny Pernerů, kterým se podařilo za tu dobu vybudovat nejmodernější mlýn v české republice.
Mlýn Perner také disponuje unikátní technologií na mletí jemných mouk.
Tento proces mletí výrazně méně poškozuje škrobové zrno a mouka Pernerka má tak lepší pečící vlastnosti a také nutriční hodnoty.
Pernerka je mleta z obilí od lokální producentů a kvalita obilovin, pseudo-obilovin a mouky samotné je důkladně kontrolována ve vlastní, moderně vybavené laboratoři.
Výrobce: MLÝN PERNER SVIJANY spol. s r.o., Svijany 17, 463 46 Svijany, Česká republika
Doplňkové parametry
Kategorie: | PŘÍSADY NA PEČENÍ A VAŘENÍ |
---|---|
Obsah: | 1 kg |
Výživové údaje na 100 g: | |
Energetická hodnota: | 1511 kJ/356 kcal |
Tuky: | 1.2 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny: | 0.1 g |
Sacharidy: | 73 g |
- z toho cukry: | 0.7 g |
Bílkoviny: | 12 g |
Sůl: | 0 g |