Kynuté buchty s nejlepší náplní

Také se v rodině nemůžete dohodnout, jaké buchty jsou nejlepší? S našimi pečlivě vyladěnými hotovými náplněmi NAPRO můžete v jednom pekáči připravit bez práce navíc klidně tři různé druhy. Nebo ještě více. Každý si tak přijde na své a možná objeví i novou oblíbenou chuť – například naše jablečná náplň se skořicí v buchtě velmi mile překvapí!

b2_orez

Recept na kynuté buchty:

Těsto

  • 500 g polohrubé mouky
  • 500 g hladké mouky
  • 4 žloutky
  • 130 g krupicového cukru
  • 2 vanilkové cukry
  • 150 g másla či hery
  • 0,6 l vlažného mléka
  • 1 kostka droždí (42g)
  • 1/2 lžičky soli

Náplň

Postup

  1. Necháme vzejít kvásek - mléko, cukr, droždí.
  2. Mouku prosejeme, přidáme žloutky, vanilkový cukr, sůl, máslo a kvásek, vypracujeme hladké a tuhé těsto a necháme vykynout cca hodinu.
  3. Z vykynutého těsta vykrajujeme stejně velké kousky na vál. Rozprostřeme, do středu dáme vámi zvolenou náplň a těsto pečlivě uzavřeme. Připravené buchty skládáme na vymazaný plech nebo na pečicí papír. Vždy buchtu potřeme máslem nebo sádlem ze všech stran, případně zastříkneme olejem ve spreji.
  4. Necháme ještě 20 minut odpočinout a pečeme dozlatova na 200 stupňů. Ihned po upečení potřeme opět rozpuštěným máslem a trochou rumu.
  5. Podáváme a rozhodujeme se, která náplň nám chutnala nejvíce. Dobrou chuť!