Jak nejlépe ochutit grilované maso, jak připravit jednoduchý salát a po jaké příloze se při grilování zapráší? Díky našim tipům nebude na vašem stole při grilování chybět žádný důležitý chod. Využijete při tom ochucené oleje ve spreji, které dodají každému jídlu osobitý šmrnc a dohromady vytvoří z celé grilovačky bohatý chuťový zážitek.
Pěkně od začátku – grilujte na správném oleji
Teploty při grilování mohou velice rychle stoupnout nad 180°C, což je hraniční teplota pro klasické kuchyňské oleje. Pokud teplotu nekontrolujete například na grilech s nastavitelnými stupni, doporučujeme používat stabilnější oleje. Například naše Frito Premium nebo pro grilování velmi praktický tepelně stabilní olejový sprej.
Grilované brambory
Ogrilovat bramboru sice trvá o něco déle, se správným načasováním z ní ale uděláte vynikající přílohu nebo vedlejší chod, který nadchne vaše hosty. Připravte ji v alobalu nebo pod pokličkou, dokonalé kůrky docílíte zastříknutím naším tepelně stabilním sprejem.
Maso a zelenina v záplavě chutí
Zastříkněte hotové maso a zeleninu vaší oblíbenou příchutí ochuceného oleje. Bez práce tak vytvoříte řízný chilli steak, bylinkami provoněné grilované papriky nebo rozmarýnový lilek. Chutě můžete kombinovat a každý ze strávníků si tak přijde na své.
Nejlepší topinka
Opečte na grilu pečivo a zastříkněte ho olejem ve spreji. Na světlé bagetě je výborný bylinkový sprej, rozmarýn nebo česnek.
Svěží salát
Čerstvá zelenina skvěle vyváží grilované maso. Zastříkněte nakrájenou zeleninu olejem ve spreji citron-bazalka nebo čistými oleji lisovanými za studena. Připravit můžete oblíbený salát caprese s pomocí našeho balzamikového octa ve spreji.
Rychlý bylinkový dip
Smíchejte bílý jogurt s trochou majolky a bylinkovým olejem ve spreji a máte hotový dip, který skvěle chutná na mase a grilovaných bramborách.
Užijte si perfektní grilovačku s vašimi blízkými!