Vyzkoušejte netradiční tiramissu, jehož sladké chuti příjemně sekunduje nakyslá rybízová náplň a trpká brusinka.
Ingredience
- 500 g mascarpone
- 300 ml šlehačky
- 100g šálku cukru (může být třtinový) + 70 g práškového cukru
- 330g balení Rybízové náplně NAPRO
- 2 šálky studeného silného espressa
- 25 ks cukrářských piškotů na tiramissu
- Kakao na poprášení
- 250 g čerstvých brusinek
- Šťáva z ½ citrónu
- 10 g másla
Postup
Vyšleháme šlehačku, přidáme práškový cukr. Mascarpone promícháme tak, aby získalo krémovou konzistenci, a vše opatrně spojíme v lehký krém.
V hrnci převaříme brusinky s citronovou šťávou a hrubým cukrem, přidáme rybízovou náplň.
Připravte si nádobu. Namočte piškoty do kávy a vyložte jimi dno nádoby. Přikryjeme polovinou krému a brusinkami. Opět překryjte piškoty a opakujte.
Nechte (ideálně přes noc) propojit v lednici, před podáváním posypte dezert kakaovým práškem. Přejeme dobrou chuť!