Příjemně štiplavé „zimní“ tiramissu

Vyzkoušejte netradiční tiramissu, jehož sladké chuti příjemně sekunduje nakyslá rybízová náplň a trpká brusinka.

rybizovka

Ingredience

  • 500 g mascarpone
  • 300 ml šlehačky
  • 100g šálku cukru (může být třtinový) + 70 g práškového cukru
  • 330g balení Rybízové náplně NAPRO
  • 2 šálky studeného silného espressa
  • 25 ks cukrářských piškotů na tiramissu
  • Kakao na poprášení
  • 250 g čerstvých brusinek
  • Šťáva z ½ citrónu
  • 10 g másla

Postup

  1. 1
    Vyšleháme šlehačku, přidáme práškový cukr. Mascarpone promícháme tak, aby získalo krémovou konzistenci, a vše opatrně spojíme v lehký krém.
  2. 0b
    V hrnci převaříme brusinky s citronovou šťávou a hrubým cukrem, přidáme rybízovou náplň.
  3. 357
    Připravte si nádobu. Namočte piškoty do kávy a vyložte jimi dno nádoby. Přikryjeme polovinou krému a brusinkami. Opět překryjte piškoty a opakujte.
  4. 8
    Nechte (ideálně přes noc) propojit v lednici, před podáváním posypte dezert kakaovým práškem. Přejeme dobrou chuť!