Připravte si tuto příjemně krémovou pórkovou polévku v zajímavé variaci s mořskými plody.
Ingredience:
-
4 střední pórky
-
1,5 litru vývaru (vlastního nebo z bujónu)
-
125 ml bílého vína
-
100 g taveného sýra
-
150 g crème légère (odlehčené zakysané smetany)
-
kopr
-
sůl, pepř, muškátový oříšek
-
krevety
Postup
- Pórky omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oddělíme bílou a zelenou část.
- Na oleji s máslovou příchutí orestujeme zelenou část pórku. Zalijeme vývarem a bílým vínem, přikryjeme a vaříme asi 20 minut.
- Přidáme tavený sýr, crème légère, sůl a pepř a vše rozmixujeme dohladka.
- Do polévky přidáme bílou část pórku, nasekaný kopr a krevety. Vaříme ještě 5–10 minut podle chuti.
- Na závěr dochutíme muškátovým oříškem a můžeme podávat.
Dobrou chuť!