Pórková polévka s krevetami

Připravte si tuto příjemně krémovou pórkovou polévku v zajímavé variaci s mořskými plody.

porkovka-stredni

Ingredience:

  • 4 střední pórky

  • olej ve spreji s máslovou příchutí

  • 1,5 litru vývaru (vlastního nebo z bujónu)

  • 125 ml bílého vína

  • 100 g taveného sýra

  • 150 g crème légère (odlehčené zakysané smetany)

  • kopr

  • sůl, pepř, muškátový oříšek

  • krevety

Postup

  1. Pórky omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oddělíme bílou a zelenou část.
  2. Na oleji s máslovou příchutí orestujeme zelenou část pórku. Zalijeme vývarem a bílým vínem, přikryjeme a vaříme asi 20 minut.
  3. Přidáme tavený sýr, crème légère, sůl a pepř a vše rozmixujeme dohladka.
  4. Do polévky přidáme bílou část pórku, nasekaný kopr a krevety. Vaříme ještě 5–10 minut podle chuti.
  5. Na závěr dochutíme muškátovým oříškem a můžeme podávat.

Dobrou chuť!