Špaldová mouka je vhodnou alternativou k mouce pšeničné. Pokrmům dává jemnou oříškovou chuť a vůni. Lze ji s pšeničnou moukou míchat, nebo ji zcela nahradit.
Špalda se jako kulturní plodina pěstuje již tisíce let, ovšem kvůli masovému rozšíření šlechtěné pšenice z českého jídelníčku téměř vymizela. Nyní zažívá návrat na gastronomickou scénu.
Špaldová celozrnná jemná mouka je vhodná jako alternativa ke šlechtěné pšenici. Hodí se na přípravu slaných i sladkých pokrmů a pečiva. Oblíbené jsou špaldové housky, croissanty, koláče, vafle, koblihy, palačinky, lívance, dorty, muffiny, cukroví a další jídla, kterým dává typickou jemnou oříškovou chuť a vůni. Špaldovou mouku lze používat stejným způsobem jako běžnou hladkou pšeničnou mouku, se kterou se dá v jakémkoliv poměru kombinovat nebo ji zcela nahradit.
Celozrnné jemné mouky meleme unikátní mlecí technologií, která jako jediná na tuzemském trhu umí celozrnné mouky umlít na granulaci hladké mouky, přičemž výrazně méně poškozuje škrobové zrno. Díky tomu získává Pernerka vynikající pečící vlastnosti a obsahuje všechny cenné složky z celého obilného zrna
Skladování: skladujte v temnu a suchu.
Složení
celozrnná špaldová mouka
|
100 %
|
Alergeny
obiloviny obsahující lepek
|
Nutriční hodnoty na 100 g
Energetická hodnota
|
1484 kJ/351 kcal
|
Tuky
|
2.2 g
|
z toho nasycené mastné kyseliny
|
0.23 g
|
Sacharidy
|
68.5 g
|
z toho cukry
|
0.8 g
|
Bílkoviny
|
11 g
|
Sůl
|
0 g
|
Vláknina
|
g
|
Mouky z českého ráje jsou výsledkem několika generací zkušeností, kvalitních surovin, špičkové technologie a lásky k řemeslu.
Mlýn ve Svijanech byl založen roku 1420 a ve své historii patřil do majetku významných šlechtických rodů.
Dnes na celý chod mlýna dohlíží již třetí generace mlynářů z rodiny Pernerů, kterým se podařilo za tu dobu vybudovat nejmodernější mlýn v české republice.
Mlýn Perner také disponuje unikátní technologií na mletí jemných mouk.
Tento proces mletí výrazně méně poškozuje škrobové zrno a mouka Pernerka má tak lepší pečící vlastnosti a také nutriční hodnoty.
Pernerka je mleta z obilí od lokální producentů a kvalita obilovin, pseudo-obilovin a mouky samotné je důkladně kontrolována ve vlastní, moderně vybavené laboratoři.